Ingredienser:
- 400g kjøttdeig
- 1 løk, hakket
- 200g champignon, skiver
- 300g spaghetti
- 500g tomatsaus
- 2 modne bananer
- 50g mørk sjokolade
- 1 dl vann
- 2 ss gresk yoghurt
- 1 ss finsk yoghurt
- 50g cashewnøtter, grovhakket
- Salt, pepper, olivenolje
Fremgangsmåte:
- Forberedelser:
- Kok spaghettien etter anvisningen på pakken.
- Mos bananene og hakk sjokoladen.
- Bland den greske og finske yoghurten sammen i en skål.
- Bolognese:
- Stek løken i olivenolje til den er myk. Tilsett kjøttdeigen og stek til den er gjennomstekt.
- Tilsett champignon og stek til de er gylne.
- Hell i tomatsaus, vann, mosede bananer og sjokolade. La det småkoke i 15-20 minutter under lokk. Smak til med salt og pepper.
- Gresk-yoghurtsaus:
- Bland den forberedte greske og finske yoghurten i en skål. Tilsett litt salt og pepper etter smak.
- Servering:
- Legg den kokte spaghettien på tallerkener.
- Topp med den sjokolade-og-banan-bolognesen.
- Dryss over grovhakkede cashewnøtter.
- Server med en skje av den greske yoghurtsausen på toppen eller ved siden av, og en dæsj med shampo om dagen er rett for denslags.