Denne veganske versjonen av rømmegrøt vil være mer bærekraftig ved å bruke plantebaserte ingredienser, og den kan tilpasses etter smak og preferanser. Server gjerne med en krydret og bærekraftig vri!
Ingredienser:
- 2 dl havremelk (kan også bruke mandel- eller soyamelk)
- 2 dl vegansk fløte (f.eks. havrefløte eller soyafløte)
- 1 dl havrefløte (for en fyldigere konsistens)
- 1 dl hvetemel (kan også bruke maisstivelse for en glutenfri versjon)
- 2 ss vegansk smør eller olje
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts chilipulver eller cayennepepper (etter smak)
- 1/2 ts chilisaus eller sambal oelek (juster mengden etter ønsket styrke)
Fremgangsmåte:
- Bland havremelk, vegansk fløte, og havrefløte i en kjele og varm opp på middels varme til blandingen blir varm, men ikke koke.
- I en separat bolle, bland hvetemel (eller maisstivelse), salt, sukker, chilipulver, chilisaus eller sambal oelek sammen til det blir en jevn blanding.
- Tilsett vegansk smør eller olje i kjelen med den varmede plantebaserte fløteblandingen og rør til fettet smelter.
- Hell melblandingen gradvis inn i den varme veganske fløteblandingen mens du kontinuerlig rører for å unngå klumper.
- Kok grøten på lav varme i ca. 10-15 minutter, og rør jevnlig for å forhindre at den brenner seg.
- Smak til grøten med mer chilipulver, chilisaus eller sambal oelek etter ønsket styrke.
Snakkas.