Fiskekaker av selvdød gjedde

Fiskekaker laget av selvdød gjedde kan være en interessant og bærekraftig måte å utnytte fisken på. Her er en oppskrift:

Ingredienser:

  • 500 g selvdød gjeddefilet (sjekk at den er i god stand)
  • 1 løk, finhakket
  • 1-2 fedd hvitløk, knust eller finhakket
  • 1 egg
  • 1/2 dl brødrasp eller havregryn
  • 2 ss fersk persille, finhakket
  • Saft fra en sitron
  • Salt og pepper etter smak
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Forbered gjeddefileten:
  • Sørg for at gjeddefileten er fri for skinn og bein, og fjern eventuell uønsket del. Vurder også å fjerne eventuell skadelig inntak av giftstoffer, ettersom selvdød gjedde kan ha blitt utsatt for forurensninger.
  1. Mal gjeddefileten:
  • Ha gjeddefileten i en matprosessor og kjør den til du får en fin, jevn konsistens. Pass på at det ikke blir for mye «mos».
  1. Bland ingrediensene:
  • I en stor bolle, kombiner den malte gjeddefileten med finhakket løk, knust hvitløk, egg, brødrasp eller havregryn, persille, sitronsaft, salt og pepper. Bland alt godt sammen til en jevn blanding.
  1. Form fiskekaker:
  • Form små kaker av blandingen og sett dem på en tallerken eller et brett.
  1. Stek fiskekakene:
  • Varm opp litt olje i en stekepanne på middels varme. Stek fiskekakene i omtrent 4-5 minutter på hver side, eller til de er gyldne og gjennomstekte.
  1. Servering:
  • Server fiskekakene varme, gjerne med en frisk salat og en god saus som for eksempel en sitron- og dillsaus eller en aioli.

Merk at når du lager mat med selvdød fisk, er det ekstremt viktig å være sikker på at fisken er i god stand og ikke er forurenset. Hvis det er noen tvil om kvaliteten på fisken, bør den ikke brukes til matlaging.

Anbefalte greier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *