Grillet sommerkoteletter med honning-lime glasur:

Velkommen til en kulinarisk reise under åpen himmel, hvor vi feirer den herlige campingen med en smakfull oppskrift som vil få deg til å lengte etter bål, telt og stjernespillende netter. Ja, vi snakker om camping – den unike kulturen som noen kanskje ville kalle litt «harry», men som vi elsker av hele vårt hjerte. For hva er vel bedre enn å tilbringe tid med venner og familie, omringet av naturens skjønnhet, og nyte en god måltid tilberedt med enkelhet og lidenskap?

I den vakre symfonien av knitrede bål, duften av nyslått gress og latteren til glade campere, finner vi inspirasjon til dagens oppskrift: grillet sommerkoteletter med honning-lime glasur. For selv om campingkulturen kanskje har fått et rykte for å være litt overdrevent og utradisjonell, er det nettopp denne uhøytidelige sjarmen som gjør den så sjarmerende og uimotståelig.

Så la oss ta en pause fra hverdagens travle tempo og la oss hylle campinglivet med denne herlige oppskriften. La oss fylle våre campingmåltider med smak, glede og en god dose «harry» stolthet. Og hva passer vel bedre enn saftige sommerkoteletter grillet til perfeksjon og glasert med en søt og syrlig honning-lime saus? La oss dra på tur sammen, inn i skogen, og la maten bli en del av vår campingeventyr!

Ingredienser:

  • 4 svinekoteletter, ca. 2 cm tykke
  • 1/4 kopp honning
  • Saften fra 2 lime
  • 2 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts revet ingefær
  • 1/2 ts chilipulver (valgfritt)
  • Salt og pepper etter smak
  • Frisk koriander eller persille til servering (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm grillen til middels varme.
  2. I en liten bolle, bland sammen honning, limejuice, soyasaus, hvitløk, ingefær og chilipulver. Smak til med salt og pepper.
  3. Pensle begge sider av kotelettene grundig med honning-lime glasuren.
  4. Grill kotelettene på forvarmet grill i ca. 5-7 minutter per side, eller til de er gjennomstekte og har en fin grillmønster.
  5. Etter at kotelettene er ferdig grillet, la dem hvile i noen minutter før du serverer.
  6. Server de grillede sommerkotelettene med ekstra honning-lime glasur og eventuelt frisk koriander eller persille til pynt.

Disse grillet sommerkotelettene er enkle å tilberede og fullpakket med smak. De er perfekte for campingmiddager, og vil garantert være en hit blant alle som er med på campingeventyret!

Anbefalte greier