Fritert banan og rekesalat med chili-sjokoladesaus:

Her er en oppskrift på en middagsrett som kombinerer ingredienser som vanligvis ikke passer sammen, men som likevel kan gi en interessant smakskombinasjon:

Ingredienser:

  • 2 modne bananer
  • 200 g reker (ferske eller frosne, avhengig av tilgjengelighet)
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 kopp maismel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 egg
  • 1 kopp kokosnøtflak (valgfritt)
  • 1 kopp salatblanding (f.eks. rucola, spinat, eller blandet salat)
  • 1/4 kopp hakket rød løk
  • 1/4 kopp hakkede peanøtter eller mandler
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander eller persille
  • 1 chili (fersk eller tørket), finhakket (valgfritt)
  • 100 g mørk sjokolade
  • 1/2 kopp kremfløte eller kokosmelk

Fremgangsmåte:

  1. Skrell bananene og skjær dem i skiver. Rens reker om nødvendig.
  2. Forbered friteringsdeigen: I en bolle, bland sammen hvetemel, maismel, salt, pepper og paprikapulver. I en annen bolle, visp eggene lett.
  3. Dypp bananskivene og rekene i egget, og deretter i melblandingen, slik at de er godt dekket.
  4. Varm olje i en dyp panne eller gryte til 180°C. Friter bananene og rekene i små partier til de er gyldenbrune og sprø. Legg dem deretter på et papirhåndkle for å renne av seg overflødig olje.
  5. Forbered salaten: I en salatbolle, bland sammen salatblandingen, rød løk, hakket koriander eller persille, og chili hvis du bruker det.
  6. Lag sjokoladesausen: I en liten kjele, varm opp kremfløte eller kokosmelk til rett under kokepunktet. Tilsett den mørke sjokoladen delt i biter, og rør til sjokoladen smelter og sausen er jevn og tykk.
  7. Server friterte bananer og reker på en seng av salatblanding. Dryss kokosnøtflak over om ønskelig. Server med sjokoladesausen ved siden av eller hell den over retten rett før servering.

Dette er en dristig kombinasjon av søte, salte, krydrede og sjokoladesmaker som kan overraske og glede smaksløkene dine!

Anbefalte greier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *