Selv om kaffegrut ofte blir sett på som avfall, kan det faktisk være nyttig i matlagingen! Her er en oppskrift på en deilig middag basert på kaffegrut:
Ingredienser:
- 4 kyllingfileter
- 1/2 kopp kaffegrut (brukt, men renset)
- 2 ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Saften fra 1/2 sitron
- 2 ss honning
- 4 kopper grønnsaker, kuttet i biter (f.eks. paprika, løk, squash, gulrøtter)
- Kokt ris eller quinoa til servering
Fremgangsmåte:
- Forbered marinaden: Bland sammen kaffegrut, olivenolje, hvitløk, paprikapulver, salt, pepper, sitronsaft og honning i en bolle.
- Mariner kylling: Legg kyllingfiletene i en stor plastpose eller en dyp tallerken. Hell marinaden over kyllingen og masser den inn i kjøttet. La kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 1 time, eller helst over natten for best smak.
- Forvarm ovnen: Forvarm ovnen til 200°C.
- Forbered grønnsakene: Mens kyllingen marinerer, forbered grønnsakene ved å kutte dem i bite-sized biter.
- Stek kyllingen og grønnsakene: Legg marinert kyllingfileter og grønnsaker på en bakeplate eller i en ildfast form. Stek i forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre, og har begynt å få litt farge.
- Server: Server den kaffegrutmarinerte kyllingen og grønnsakene varme, med kokt ris eller quinoa på siden.
Denne retten gir en herlig smak av kaffe, sammen med saftig kylling og sunne grønnsaker. Håper det smaker!