Odds grove grytebrød

Odd, en lidenskapelig hjemmebaker, har alltid hatt en unik forkjærlighet for grove brød. Hans kjøkken er en labyrint av mel, frø og duften av nybakte brød. Det er noe med den rustikke sjarmen, den fyldige smaken og den solide strukturen av grove brød som alltid har fascinert ham. Han mener at et godt brød ikke bare er et måltid, men et kunstverk som bringer folk sammen.

Oppskrift: Grovt Grytebrød

Ingredienser:

  • 500 g sammalt grovt mel
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss honning eller annen søtning
  • 450 ml vann (litt over romtemperatur)

Fremgangsmåte:

  1. Bland ingredienser: I en bolle, bland sammalt grovt mel, hvetemel, tørrgjær og salt sammen. Tilsett honning og vann, og rør til en klissete, men jevn deig.
  2. Heving:
  • Dekk til bollen med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca. 12-18 timer, til den har doblet størrelse.
  1. Forvarm ovnen:
  • Sett en jerngryte med lokk i ovnen, og forvarm den til 230°C.
  1. Forbered deigen:
  • Strø litt mel på bakebordet og hell deigen ut. Brett deigen forsiktig noen ganger for å forme den til en rund, jevn brødform.
  1. Stek i gryte:
  • Ta den oppvarmede gryten ut av ovnen. Legg deigen forsiktig i gryten og sett på lokket. Stek i ovnen i 30 minutter.
  1. Fjern lokket og stek videre:
  • Fjern lokket og stek brødet i ytterligere 15-20 minutter, til det har en gylden skorpe.
  1. Avkjøl:
  • La brødet avkjøles på rist før du skjærer det opp.

Dette grove grytebrødet er preget av sin enkle, men grundige tilnærming til brødbaking og kan være en perfekt følgesvenn til enhver anledning, fra en koselig familiemiddag til en hyggelig sammenkomst.

Anbefalte greier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *