Indisk mat er kjent for sin spennende og varierte smak, og kombinasjonen av fårikål, gurkemeie og koriander er en herlig blanding av krydder og aromaer. Denne oppskriften tar den klassiske norske fårikålen og gir den et indisk preg med bruk av tradisjonelle indiske krydder. Gurkemeie tilfører en vakker farge og en mild, jordaktig smak, mens koriander bidrar med friskhet og en deilig urtesmak. Bli med på en kulinarisk reise til India med denne spennende varianten av fårikål.
Ingredienser:
- 800 g fårekjøtt, helst lammekjøtt, i terninger
- 2 ss olje
- 2 løk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, knust eller finhakket
- 2 ts ingefær, revet eller finhakket
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts malt koriander
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts kanel
- 4 kardemommefrø, knuste
- 2 laurbærblader
- 4 poteter, skrelt og delt i biter
- 4 gulrøtter, skåret i skiver
- 500 ml buljong (lamme- eller grønnsaksbuljong)
- Salt og pepper etter smak
- Frisk koriander til servering (valgfritt)
Fremgangsmåte:
- Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk og stek til den er myk og begynner å bli gyllen, ca. 5 minutter.
- Tilsett hvitløk og ingefær, stek i et minutt til du kjenner den deilige duften.
- Legg fårekjøttet i gryten og brun det på alle sider.
- Tilsett gurkemeie, koriander, spisskummen, kanel, knuste kardemommefrø og laurbærblader. Rør godt og la krydderne steke sammen med kjøttet i et par minutter.
- Hell i buljongen og la det hele koke opp. Reduser deretter varmen, legg på lokk og la det småkoke i omtrent 1,5-2 timer til kjøttet er mørt.
- Tilsett poteter og gulrøtter i gryten, la det småkoke videre til grønnsakene er møre, vanligvis rundt 20-30 minutter.
- Smak til med salt og pepper etter behov.
- Server gjerne med fersk koriander strødd over retten som en dekorasjon og for ekstra smak.
Denne indiske varianten av fårikål vil gi deg en smaksrik opplevelse med krydder som kjennetegner indisk mat, men med den gode følelsen av den klassiske norske fårikålen.